keskiviikko 16. huhtikuuta 2014





Little Spare Time by Terri Kruse
madelinetosh tosh merino light
4mm puikot
Ohjeen koko 4v, sopiva tuli 2v 8kk ikäiselle
Kulutus 132g (väri maple leaf)
Tehty ajalla 5.3-15.4.2014

Kyllä muakin naurattais jos mulla ois noin ihana uusi neulepaita noin ihanasta langasta! (Totuus silti pojan ilmeisiin on tekonauru! Hetken sitä kesti ja sitten piti ottaa nyrpeä ilme kasvoille. Ei sillä että paita ois ollu niin kamala, mutta jotenkin hän on jo oppinut että kamerallehan ei muuten loputtomiin hymyillä ja äiti kuitenkin haluaa että hymyilis niin eipä kyllä todellakaan. Lienee ikään kuuluvaa...)


Aivan sattumalta bongasin tämän paidan jostain blogista ja silloin kyllä tuli heti sellanen fiilis että tää on aivan täysin PAKKO tehdä E:lle ja heti! Ja jotain ihanaa lankaa kerrankin kyllä oli hankittava. Nuo madelinetosh-langat on kyllä aika kamalan kalliita mutta olihan tämä kyllä todella ihanaa neulottavaa ja värikin niin ihana! Joskus kyllä mieluusti tekisin itsellenikin tästä jotain, mutta en nyt ihan heti raaski kyllä sellaiseen laittaa rahaa kun onhan tuota (kaikkea muuta) lankaa ennestäänkin. Alunperin haaveilin jade-nimisestä väristä tässä langassa, mutta ihan onni että päädyin tähän koska tuo on kyllä tosi mukavan pirteä. Se olisi ollut sellaista tummaa vihreää, joka kyllä sekin olisi varmasti ollut kaunis.


Puseron mallikin on aivan ihastuttava. Kaulus mukavan erilainen, ja silti vaikuttaa ihan toimivalta eikä ollut edes vaikea neulottava. Ja taskut tietysti pitää olla, sehän on itsestäänselvää ainakin E:n tahdon mukaan. Ja helmassakin mukava yksityskohta tuo pieni halkio nappeineen. Käytin samanlaisia nappeja sekä kauluksessa että helmassa, koska nuo löytyivät omasta takaa ja sopivat tähän aivan hyvin. 

Paita oli kiva myös neuloa kun on niin simppeli malli kuitenkin näine yksityiskohtineenkin. Nopeastihan tuo mun mittapuulla valmistuikin, todellakin! Ois jo vähän aiemminkin ollut valmis jos ei ois se liiviprojekti tullut väliin.

Ja toki poika piti huolen että palkkakin kuvaamisesta on saatava.

Minusta tämä pusero näyttää oikein mukavalta, siis sellaiselta että luulisi että olisi kiva pitää päällä (lapsen tapauksessa tuo nyt on aina vähän kyseenalaista, mutta kuitenkin), sellaiselta rennolta, ja silti myös aika tyylikkäältä. Kyllä tämä päällä kelpaa aivan hyvin vähän lämpimämmällä kelillä lähteä vaikka kaupungille tyylikkäänä pikkumiehenä. (Aivan niinkuin tällaisen vajaa kolmevuotiaan kanssa tulisi useinkin käytyä hengailemassa jossain kaupungilla, saatika niin että vaarana ei olisi ihanan paidan sotkeutuminen heti johonkin ruokaan tai kuraan tai vastaavaan.)


Varsin tyytyväinen siis olen tähän pojan paitaan ja olipa mukava kerrankin saada jotain tehtyä näinkin nopeasti valmiiksi. Toivotaan nyt vain että käyttöä paidalle tulee tarpeeksi, täytynee katsoa voisiko tämä toimia ihan ulkoillessakin haalarin alla lämmittämässä, ja jos voi, niin kuinka tämä herkkähipiäinen lapsi tämän antaa esimerkiksi aamukiireessä pukea. Lankahan on kyllä todella pehmeää eikä taatusti kutita, mutta aina sitä jotain hermostumisen aihetta löytyy äidin tekemistä neuleista.

20 kommenttia:

  1. Ihana paita! Väri on upea ja tuossa mallissa on juuri sopivasti "jujua".

    VastaaPoista
  2. Upea paita söpöllä taaperolla. Upeita kuvia.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun lapsillekin neulotaan joskus luksuslangasta, upea paita kaikin puolin! Täytyy myöntää etten itse olisi raaskinut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en mäkään normaalisti, mikä lie mielenhäiriö! Pelottaa että tää jää kaikesta ihanuudesta huolimatta vähälle pidolle kun ei poika esim. sisällä KOSKAAN pidä mitään neuleita (toisin kuin vilukissa äitinsä). Mutta jos niin käy, niin ehkä se sitten säilyy hyväkuntoisena vaikka seuraavalle sukupolvelle tai jotain :D

      Poista
  4. Mahtava paita! Ja lanka, wau! Ohje pääsi heti mullakin suosikkeihih, kummpojalle vois tekaista sellaisen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihana malli, suosittelen! Ja kiitos :)

      Poista
  5. Ompa komea, niin paita kuin pikkumieskin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On tuo poika kyllä suloinen, miten lie onkin perinyt noin suloiset piirteet oikein ;)

      Poista
  6. Upea pusero kyllä! Ja taitavasti tekonaurettu, onhan sekin paljon se. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan hyvä taitohan se tekonaurukin on oikeassa kohtaa ;) Kiitos!

      Poista
  7. Hieno pusero! Varsinkin tuo kaulus näyttää mukavan erilaiselta.

    VastaaPoista
  8. Voi, onpa ihana, kummatkin paita ja poika! Ja miten teidän E on jo noin iso. Älytöntä miten aika kiitää...
    Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja niinpä! Miten se aika aivan oikeasti kuluukin niin nopeasti. Jo ollaan kahden vuoden sillä puolen että voidaan tosiaan sanoa että pian kolmevuotias... huh huh!!

      Poista
  9. On kyllä tyylikäs paita, kivoja yksityiskohtia. Ihana ilme ekassa kuvassa:)

    VastaaPoista
  10. Upea paita! Kiva tuo malli, etenkin tuo kaulus sopii tuollaiselle pikku miehelle :D Mulla on sama noissa kalliissa langoissa, että kivahan niitä ois käyttää itsellekin, mutta en uskalla edes unelmoida tilaamisesta, varsinkin jos neuleprosessi kestäisi ikuisuuden ja mielikin jo muuttuisi välissä.

    VastaaPoista
  11. Miten ihana on tuo paita! Väri ja malli ja kaikki <3 Ja tuo pieni ihminen, miten on pätevä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!