tiistai 23. heinäkuuta 2013


 

Bones (Jenni Österman, Neulekirja)
24.6.-23.7.2013
Araucania Ranco Multy (335) ja SandnesGarn Sisu (vihreä 8514)
Puikot 3mm
Kulutus Rancoa 58g ja Sisua 7g

Edellisten sukkien kanssa meni melkein vuosi ennen kuin aloituksesta seurasi valmis pari mutta näissä sentään selvittiin kuukaudessa!

Boneseista on näkynyt blogeissa lukuisia versioita, ja omaan silmääni ne ties miksi sekasotkuvärisukiksi kutsututkin ovat näyttäneet aika kivoilta, joten ajattelin että tämä malli voisi sopia tuon lopun Rancon tuhoamiseen hyvin. Täytyy sanoa että tykkään lopputuloksesta, minusta tämä malli oikeasti jollain tasolla kesyttää nuo melko hirvitysvärjäykset. Ja samaan hengen vetoon on lisättävä että näille sukille kastelu ja pingotus ehdottomasti tekivät hyvää, kuvaa minulla ei sukista ole ennen tuota operaatiota, mutta näyttivät jotenkin aika surkeilta ja pieniltä ja epäilyttäviltä mutta yön yli kuivuttuaan löysinkin aamulla varsin kivan näköiset sukat ja jalassakin tuntuvat kivoilta ja sopivilta ja mallineulekin nyt näyttää kivalta. 


Pelkäsin ettei tuo Ranco yksinään riittäisi sukkiin, josko edes vaikka käyttäisin kantapäihin muuta lankaa, joten valitsin ohjeesta pienimmän koon silmukkamäärän ja ajattelin että jos tulee liian pienet niin aina näille joku ottaja löytyy. Vihreää Sisua ostin kesälomareissulla Turusta vaikken sitä vielä loman aikana sitten tarvinnutkaan kun arpoin kuinka pitkän varren uskallan tehdä Rancosta kun käytettävissä ei ollut digitaalista vaakaa langan punnitsemiseksi. Lopultahan tuota Rancoa jäi yhä 9 grammaa jäljelle, mutta en ole varma olisiko se enää riittänyt kantapäihin ja sukkien kärkiin, joten parempi olla tyytyväinen noihin erivärisiin osin sukissa. Ihan hauskoilta kai ne noin näyttävätkin.


Sopivasti sain sukat valmiiksi juuri kun hellekelit palasivat tännekin, kun välissä jo ilma tuntui niin syksyiseltä...

8 kommenttia:

 1. Mullakin on pari kerää tuollaista sekavärjättyä lankaa, jotka sopisivat just johonkin tuollaiseen ohjeeseen! Pitääpä siis testata..! Tosi hienot!

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat! Tuohon malliin tosiaan sopii moniväriset langat.

  VastaaPoista
 3. Tuo malli totisesti kesyttää moniväriset langat! Ja minusta nuo yksiväriset kantapäät ja kärjet dinun sukissasi ovat kuin piste iin päällä - hienot!

  VastaaPoista
 4. Nätit sukat, ja malli näyttää hyvältä tosiaan kirjavallakin langalla! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis sukkamalli ja toimii tosiaan moniväriselle langalle. Itselläni on varastossa miljoona kerää moniväristä sukkalankaa ja niille onkin vaikea löytää sopivia sukkamalleja, jollei halua neuloa ihan perussukkia. Tämä onkin hyvä vinkki, kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat! Bones on kiva malli.

  VastaaPoista
 7. Kivat sukat. Tuosta kirjasta olen tehnyt vasta Kesävoit. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!