torstai 9. kesäkuuta 2016


Ja niin on edellisessä merkinnässä mainostamani vaunupeitto valmis, hurraa! Ja siitä tuli kyllä niin mätsätty meidän harmaa-vihreisiin Gessleineihin (huomaattehan Roxette-sävytteisen vaunumerkin ;)) että aika täydellistä. Ja mikä tärkeintä, nyt on pikkuveljellekin ikioma vaunupeitto, jonka saa vaikka omille mahdollisille lapsilleen säästää.


Pikkuveljen vaunupeitto
Lankana Hjertegarn Extrafine merino 120m
Kulutus yksi 50g kerä jokaista raitaa kohti
  Puikot 4mm

Enpä kyllä yhtään tiedä milloin tämän aloitin,
ehkä joskus ennen kuin tämä maaliskuussa 2015 
syntynyt vauva oli syntynytkään
Valmis 9.6.2016
Idean sain Ravelrysta simppeliä vauvanpeittoa etsiessäniPeitto on siis neulottu ihan vaan ainaoikeaa neuloen kerä kerrallaan loppuun. Mulla jokaiseen raitaan tuli oikealle puolelle 21 tuollaista nyppyläkerrosta, eli nurjaa kerrosta, eli kotiäitimatikkapää sanoo että jokainen raita sisältää 42 neulottua kerrosta. Silmukoita taisi olla 150 ja valmiilla peitolla kokoa noin 68x83cm.


Mulla meinasi käydä vähän huonosti tämän peiton kanssa, kun viimeisellä keltaisella raidalla lanka loppui kesken viimeisellä kerroksella. Sen verran perfektionismia löytyy, etten millään halunnut aloittaa harmaata raitaa ennen aikojaan mutten halunnut uutta kerääkään ainoastaan jonkun arviolta metrin pätkän vuoksi ostaa. Onneksi huutelin puuttuvan langan perään Facebookin neuleryhmässä, koska sieltä eräs ihanan auttavainen neulojatar minulle sitten lähetti metrin verran tätä keltaista lankaa ja se riitti mainiosti tekemään raidan loppuun. Kiitos vielä kerran, jos satut tämän lukemaan! 


N itse kävi pari kertaa jo peiton päällä pötköttelemässä, ilmeisesti oli aivan mukavan pehmoinen.

Jes, nyt ei muuta kuin seuraavan kesken lojuneen kimppuun, joka on Huivileikki-kirjan Aava! Olisipa ihana saada sekin suhteellisen piakkoin valmiiksi. Onni on valoisat kesäillat, jolloin väsyneempikin kotiäiti jaksaa välillä vähän valvoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!