lauantai 16. marraskuuta 2013


Drops/Garnstudio Alpaca
Punaista 66g, keltaista 54g
Lanka kaksinkertaisena
Puikot 3mm
Tehty noin ajalla 18.10.-13.11.13

Lapaset on valmiit! Mulle itselleni! Jee! Kivatkin ne on!

Tällaiset tunnelmat näistä. Neuloin ohjeen mukaisilla silmukoilla alkuunsa, mutta resorin jälkeen lisäsin 18 silmukkaa, kun ohjeessa olisi lisätty muistaakseni vain kuusi. Tämä siksi, että valitsemallani lanka ja puikot -yhdistelmällä lapaset eivät todellakaan olisi mahtuneet mun aika tavallisen tahi pienenpuoleisen kokoiseen naisen käteeni. Aika tiukkaa neulosta myös tuli, mikä on kyllä lämmittävyyttä ajatellen hyvä. Ja silti, vaikka ovat lämpimät, ei todellakaan Oulun tuulisilla keleillä näillä pyöräile ilman lisälämmikettä. Nyt alkuun mulla on alla ollut yhdet aivan ohkaiset villasormikkaat (kaupasta ostetut), ehkä yksinkertaisesta Alpacasta voisi tehdä oikein aluslapaset, mutta katsoo nyt jaksaako ja kehtaako. Oishan ne siitä kätevät, että jos tulee tehtyä useampiakin lapasia (kuten just nyt haaveilututtais!) niin voisi käyttää kaikkien kans! Mutta en tiiä jaksanko. Vois vaikka ihan ostaa jostain, kun ohuilla puikoilla tikuttelu ei hitautensa vuoksi ehkä kauheasti innosta.
 

Mutta lapaset on kivat ja nätit. Kuvaaminen oli vähän haastavaa, olisin tietysti halunnut kuvata ne nytjustihanheti kun ne valmistui keskiviikko-iltana, mutta ei tietenkään marraskuussa kuvausaikaa ole arkisin ollenkaan kun ainoa mahdollinen valoisa hetki menee aivan jossain muualla kuin neuleita kuvaamassa. Ja tänään aamulla ulkona ollessamme unohdin koko asian tyystin. Niinpä nämä räpsästiin viimeisillä vähänkin "valoisilla" hetkillä joskus kolmen aikaan iltapäivällä. Kuvaaja oli jo kiirehtimässä töihinsä, joten kovin erikoisiin in action -kuviin ei ollut aikaa. 

Ajattelin että olisin tarinoinut jotain tän hetken tilanteesta sen mun neulomislistan (todo) suhteen, mutta koska lapsi nukahti unilleen vasta puoli tuntia sitten ja itse on noin puolen tunnin päästä mentävä perässä jos haluan edes pari tuntia saada nukkua ennen herätystä (Jeps, meidän 2v 3kk on levoton nukkuja. LEVOTON. Ei kokonaisia öitä täällä edelleenkään.), niin täytyy nyt kipaista iltateelle ja sen semmoiselle. Joten ehkä palaan vielä asiaan joku muu päivä.

11 kommenttia:

 1. Kivat lapaset ja pirtsakan väriset! Ihanan lohdullista kuulla, että muidenkin lapsukaiset heräilee öisin. Meidän 3 v 3 kk herää edelleen vähintään yhden kerran yössä ja kipaisee vanhempiensa väliin ja 1 v 4 kk herää n. 2-10 kertaa yössä. Huokaus. Ehkä ne sitten kouluiässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Voi, tsemppiä sinne, ja kauhistus, vieläkö tätä voi jatkua vaikka vuoden... Meillä nykyään menee niin (tai ainakin yleensä), että poika nukkuu n. 21-00 omassa sängyssään omassa huoneessaan, ja sitten tulee joskus harvoin ihan hiljaa ja useimmiten puoliunisen huudon (pahat unet kenties liittyy asiaan?) kanssa meidän huoneeseen ja tuosta olotilastaan riippuen tulee kerrasta tai maanittelujen jälkeen meidän väliin. Siinä sitten nukkuu aamuun ja me aikuiset sitten emme nuku, kun hän potkii ja huitoo meitä unissaan ja hyörii ja pyörii milloin mihinkin suuntaan jne. Edes joku kolme-metrinen sänky ei auttaisi koska jostain kumman syystä lapsi aina tulee minun kylkeen kiinni vaikka mikä olis ;)

   Poista
 2. Ihanat lapaset! :) Tuo on kyllä totta, ettei pyöräillessä pärjää yksillä lapasilla. Mulla tuli vähän turhan isot lapaset, jotka tein kaveriksi sille toppatakilleni, jota käytän yleensä talvella pyöräillessä (toinen toppatakki on polvipituinen, eikä oikein siksi sovellu pyöräilyyn). Mietin, että voisinkin laittaa niitten liian isojen lapasten alle huovutetut kintaat tuulta pitämään, mutta olisi se nätti lapanen siinä päällä. :) Aiempina talvina olen laittanut ne huoparukkaset päällimmäisiksi pyöräillessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) Tuo punainen lanka on muuten sinulta arpajaisvoittona saatua lankaa, joten ekstrakiitos siitä!! :)

   Tuo oliskin hyvä idea laittaa nätit lapaset huovutettujen päälle, eikä toisinpäin! Näiden kyseisten alle vaan ei mahdu mitään muuta kuin ihan ohuen ohuet aluslapaset, joten sellaiset tarvitsisin kyllä.

   Poista
 3. Ihanat lapaset!
  Tuo talvipyöräilyn hanskaongelma on tosi paha. Minä olen käyttänyt jotain miehen vanhoja lasketteluhanskoja kovimmilla pakkasilla, koska jarruttaminen ja vaihteiden käyttäminen (jos ne vielä toimii...) ei onnistu lapasilla hyvin. Ja silti sormet on ne jotka jäätyy ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mulla olis ihan jotkut omatkin lasketteluhanskat, mutta ne saa kyllä odottaa kunnon pakkasia ;) Se on kyllä ihme kun vuosi sitten ostetut nahkarukkasetkaan ei enää lämmitä. Huonoa teko vissiin.

   Poista
 4. Mahtavan energisen väriset lapaset! Tsemppiä katkonaisiin öihin. Olen todennut että tämä on luonnekysymys. Esikoinen ei juuri valvottanut ja kuopuskin on jo jonkin aikaa herättänyt vain vessakaveriksi eikä edes joka yö, mutta juuri viisi täyttäneen keskimmäisen kanssa ollaan päästy rauhallisiin öihin vasta tämän syksyn aikana. Rauhallinen tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että herättää edelleen kerran yössä, mutta mä oon ihan tyytyväinen siihen. Hän selkeesti haluaa vain tavata mut (tai isin) yön aikana, mutta enää ei kiukuta ja odoteta pitkiä palveluita yöllä. Mulle tää sopii näin. Tulee sekin aika, kun ne ei enää yöllä kaipaa halia, ja silloin tätäkin on varmaan ikävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, pirteät nuo kyllä on :) Ja tsemppiä takaisin. Tuossa yllä kuvailin aiempaan kommenttiin vastauksena miten nuo meidän yöt tällä haavaa useimmiten menee. Luonteesta tuo levottomuus varmasti johtuu, mielikuvitus on niin hurja että unia varmasti näkee ja isältään lienee perinyt myös levotonta nukkumista koska hänkin saattaa joskus yöllä vaikka nousta istumaan ja selittämään jotain asioita aivan unessa. Se kiukkuaminen öisin on kyllä se pahin, ja sitten se kun en vaan itsekään enää oikein osaa nukkua tai nukahtaa heräilyjen jälkeen. Kauhistuttaa jos vielä monta vuotta on tätä edessä!

   Poista
  2. No ei varmaan kauhean montaa vuotta kuitenkaan :) Blogistani löytyy sinulle haaste.

   Poista
 5. Hienot lapaset!

  Tsemppiä valvomisiin. Meilläkin heräilee parivuotias, vauvasta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 6. Ihanat ja pirtsakat lapaset.
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!