tiistai 3. syyskuuta 2013

Ajattelin laittaa ylös itselleni muistutukseksi mitä kaikkea tälle syksyä niin sanotusti pitäisi neuloa, ja mitä aivan erityisesti haluaisin neuloa. Lisäsin Ravelryn jonooni setin johon keräsin nämä tälle vuodelle aiotut jotten käyttäisi vähääkin neulomisaikaa johonkin ei-niin-tarpeelliseen vaan yrittäisin pysyä suunnitelmassa, ja tässä tällainen koostekuva niistä ohjeista jotka voisi toteuttaa (paitsi nuo sukat ovat vain muistutus niiden tekemisestä, juuri tuota ohjetta en taida seurata).


Joku oikein vauhdikas neuloja voisi ajatella että onpas vähän neuleita neljälle kuukaudelle, mutta itse veikkaan että hyvä jos saan näistä edes niitä kaikkein tarpeellisempia oikeasti tehtyä. Akuutisti on kesken pojan neuletakki ja omakin neulepuseroni olisi mukava saada valmiiksi, mutta jopa niiden ohi saisi kyllä mennä uudet sukat ja lapaset pojalle sekä lapaset itselleni, niitä kun alkaisi tosiaan jo tarvita. Tänä aamuna pyöräillessä sai olla jo pipo ja kaulahuivi ja sormikkaat kädessä, ja niiden rikkinäisten ohuen ohuiden kaupasta ostettujen sormikkaiden tilalle haluaisin jotkut lämpöiset lapaset ja sellaiset minulta puuttuu kokonaan, en ilmeisesti ole juuri lapasia neulonut! Pojalle tuskin viime talvikauden villasukat ja tumput enää mahtuukaan, ainakaan mukavasti. Villahaalari toivottavasti vielä menee kun kummitäti siihen silloin neuloi reilusti kasvunvaraa.

Itselleni haluaisin myös sekä oikein kunnon kääriytymishuivin - todennäköisesti jostain säilöämistäni vironvilloista - että sievän raitahuivin myös. Ja ystävälle jo ainakin kaksi ja puoli vuotta suunniteltua Sylviä haluaisin nyt aivan oikeasti ainakin aloittaa jos en valmiiksi ehdikään tälle vuodelle saada...

Eli tässä näitä lähitulevaisuuden tavoitteita. Sen poitsun takin kuitenkin ehkä saatan tehdä ensin loppuun, siitä kun puuttuisi enää yksi ja puoli hihaa, nappilistat ja viimeistelyt ja pienestä koosta johtuen se nyt etenee mukavaa tahtia vaikka/koska päivittäinen neulomisaika vaihtelee illan nukutuskuvioista ja muista kotitöistä ja vastaavista riippuen 20 minuutista jopa noin puoleentoista tuntiin. Tähän loppuun vielä kuva tuosta melkoisen värikkäästä takintekeleestä.


9 kommenttia:

 1. Mistä langasta teet Sylvin? Itse tein Dropsin Eskimosta ja siitä tuli kyllä ihana, mutta nyt pelkään, että se huopuu heti käytössä. Aika kuumakin se on, mutta muuten upea! http://kuplablog.blogspot.fi/2013/03/sylvi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkällisen pohdinnan jälkeen silloin joskus kaaauan sitten päädyimme Katia Peru -nimiseen lankaan. Sitä on siis jo hankittuna ja mallitilkun olen tehnyt jo ;D Tuota lankaa etsittiin melko ahkerasti ja into oli suuri neulomiseen kunnes sitten raskaus ja sen jälkeen lapsi vaikeuttivat neulomista omilla tavoillaan. Enköhän nyt kuitenkin piakkoin laita tuon oikeasti alulle!

   Itselleni tein Sylvin ihan Novitan Isoveljestä, aika vähän on ollut käyttöä kun onhan se todella kuuma ja toisaalta harvoin on kelejä jolloin toimii ihan päällystakkina, mutta on kuitenkin siis säilynyt hyvänä kyllä. Täällä jossain siitäkin on kuvia: http://paulanneuleet.blogspot.fi/p/2010.html :)

   Sinun Sylvisi on kyllä todella upea, ihana väri!

   Poista
 2. Ihanan värikäs neuletakki on tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikäs kyllä, ja ihana toivon lopputuloksen olevan :)

   Poista
 3. Ihanan takin on poika kyllä saamassa! Ehkä mäkin voin ensi vuonna sitten tehdä tuollaisen listan, nyt on niin paljon keskeneräisiä projekteja, ettei millään ole järkevää aloittaa uusia. Mutta tarvitseeko sitä aina niin järkevä ollakaan. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mullakin on keskeneräisiä aivan liikaa, mutta osa kyllä taitaa valitettavasti mennä purkuun (kuten vuosi sitten kesällä aloitettu takki pojalle, ei taatusti tuu koskaan valmiiksi ainakaan sopivana) ja osa muuten vaan on niin alkutekijöissään eikä just nyt kovinkaan akuutteja kiinnostavuudeltaan saati tarpeellisuudeltaan joten aivansama ;D

   Poista
 4. Hyvä idea tehdä itselleen lista - olis ehkä järkevää täälläkin. Ja Sylvi!!! Viime talvena päätin, että tänä talvena sen teen. Saa nähdä - olisi paljon muutakin tehtävää, ja Sylvin käytännöllisyys mietityttää. Mutta kuten kuopukseni näitä päätöksiä puolustelee, "on niiiin ihna".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että lista nyt auttaa kohdistamaan tosiaan vähän neulomisajan järkevästi, ja toisaalta jotenkin myös tehostaisi neulomista jotta valmistakin tulisi kun olisi selkeät sävelet mitä sitten SAA aloittaa kun saa jonkun valmiiksi. Emmätiiä, mutta ainakin nyt tuntuu hyvältä että on joku _suunnitelma_.

   Tosiaan Sylvi! Voi että mua hävettää ihan miten tuon teko on nyt venynyt, joten alkuun ainakin on laitettava. En mä sitä omaani oo kovinkaan usein voinut käyttää mutta ihana todella on joten alahan sinäkin tehdä ;)

   Poista
 5. Onpa muuten superherkullisen näköinen to do -lista! Myös valmistumassa oleva villatakki näyttää kyllä mainiolta. Värikkäitä raitoja ei vaan voi olla liikaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!