lauantai 6. huhtikuuta 2013

Anopinkieli aikoo ilmeisesti kukkia?!

7 kommenttia:

 1. Minunkin Kliiviani teki yllätyksen, vaikka on kärsinyt hoidossani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ole näitä hoitanut mitenkään erityisesti, periaatteena yrittänyt muistaa yhtenä päivänä viikossa jakaa vettä kaikille kasveille, sekin joskus tekee tiukkaa mutta kun oon ottanut tietyn päivän viikossa jolloin teen sen, niin vähän paremmin muistaa.

   Poista
 2. Niin se anopinkieli voi hyvässä hoidossa tehdä :). Ongelma on vain että kukka haisee!

  Mun anopinkieli on kuolemassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hyvä hoito on näemmä kerran viikossa kastelu ja aurinkoinen paikka ikkunalla, siinä se lehdet kasvattanut tosi isoiksi ja runsaslukuisiksi ja nyt näemmä kukkaakin tulis. Vielä ei ole auennut.

   Poista
 3. Harvemmin anopit innostuvat kukkimaan, eikä ne kukat erityisen kauniita ole, mutta niissä on jännä hajuvesimäinen tuoksu. Onnittelut hyvävoimaisesta anopista! xP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Luin jostain, että tuo kukkiminen vois tehdä huonoa kasville muutoin, eli että kukka kannattais aika pian aukeamisen jälkeen kuitenkin leikata pois. Lieköhän noin, tiedätkös sinä kun olet tuollainen kasvitietäjä (piikkikruunu on jaettu jo moneen osaan vuosien varrella ja kukkia pukkaa kovasti taas niihinkin kun aurinko antaa valoa ;)) ?

   Poista
  2. Ole hyvä. :) Kukkiminen on aina kasville rasitus, sillä lisääntyminenhän on mille tahansa organismille aina panostus ja pois jostain muusta, yleensä kasvusta. En kuitenkaan näe mitään syytä leikata pois kukkavanaa sen takia ellei kasvi ole huonokuntoinen muuten. Kun anoppi on hyvässä kunnossa se kyllä jaksaa kukkia ränsistymättä. Olen edellisessä työpaikassani kasvitieteellisellä puutarhalla seurannut kukkivia anoppeja ja niille ei ollut kukkimisesta mitään haittaa. Kukkavanat kuihtuivat kukittuaan pois ja sitten puutarhurit leikkasivat ne pois. Anna vaan anopin kukkia ja leikkaa sitten kun menee rumaksi.

   Minua hykerryttää aina puhua anopinkielistä ja -hampaista anoppeina. Eräälläkin tutulla on toista sataa anoppia. xD

   Poista

Kiitos kun kommentoit!