tiistai 1. tammikuuta 2013
Tässäpä vaatimaton neulesaldoni menneeltä vuodelta. 22 valmista työtä, lankaa kulutettu 2913 grammaa ja lankaa on vuoden aikana tullut lisää 1981 grammaa, joten aika heikoksi jäi tuo lopullinen kulutus! Suurin osa uusista hankituista langoista kyllä meni suoraan käyttöön, jos näin vähän puolustellaan tilannetta. Suurimmasta osasta toki jäi sitten lisää lankaa niin sanottuina jäminä varastoon, mutta taisi olla että ainoastaan pari kerää Louhittaren Luolan Väinämöistä oli sellainen hankinta joka ei tullut jonkinlaiseen akuuttiin tarpeeseen. Ja tarkastettuani asian vanhasta blogista, huomasin että neuleita kuitenkin valmistui enemmän kuin edellisenä vuotena ja lankaakin kului enemmän ja lisäystä tuli vähemmän, eli näemmä hyvään suuntaan kuitenkin on menty!

Kuten tuosta kollaasistakin näkee, lähes kaikki neuleet olivat pieniä juttuja, kotiin tai pojalle. Kaikki ovat tulleet tarpeeseen, taitaapa olla että ainoastaan tuo kännykkäpussi jäi aika turhaksi, koska puhelimeni vaihtui eikä se enää mahdu tuohon (pussi ei mennyt kaupaksi kirpparillakaan vaan päätynee eteenpäin jonnekin muualle) ja tuo alareunassa esiintyvä pojalle alkuvuodesta tekemäni pipo osoittautui täydelliseksi epäonnistumiseksi koonsa suhteen. Muuten pojan pipot, lapaset ja sukat ovat olleet ehdottomasti käyttöneuleita, vaunuviltti on ollut aktiivisessa käytössä kokoajan ja yhäkin toimii lämmikkeenä esimerkiksi pulkassa. Itselleni en saanut yhtään vaatteeksi luokiteltavaa neuletta tehtyä (aika oudolta tuntuu mutta niin vain näkyy olevan, ei edes sukkia tullut kuin lapsen koossa tehtyä!) mutta tuo iso jämälankaviltti on kyllä ehdottoman ihana ja sohvallamme jatkuvasti esillä ja äkkiä lämmikkeeksi otettavissa, eli joku todella onnistunut ja tykätty isompi neule mahtuu sentään mukaan!

Tarhantätien kirjamerkeistä odotan josko saan jotain kommenttia huomenna arjen taas (turhan äkkiä) koittaessa tarhan jatkumisen merkeissä. Todellakin meillä koko joulun ja vuodenvaihteen aika meni sairastaessa, tai ainakin itse olin lahjakkaasti kipeä jo joulun alusviikolta alkaen ja yhä edelleen pää on tukkoinen ja niistettävää riittää. Ei olekaan tällaista näin sitkeää kahden viikon flunssatautia monesti ollutkaan, liikkeellähän tätä on tainnut olla paljonkin. Akkujen lataaminen siis on jäänyt aika heikoksi joulunaikaan mutta minkäs teet. Keväällä opiskeluni muuttavat siinä mielessä muotoaan että yhä enemmän on itsenäistä hommaa lopputyön merkeissä kurssien vähetessä. Tavoitteenahan mulla olisi joskus sitten kesällä valmistua, joten se on ehdottomasti tälle alkaneelle vuodelle se isoin tavoite ja täyttyessään varmasti isoin juttu. Seuraavaksi suurin tavoite sitten olisi työn löytyminen, mutta etappi kerrallaan, etappi kerrallaan... Miehen työn osalta meidän elämä myös muuttuu tässä varmasti hyvään mutta erityisesti aluksi varmasti myös hyvin haastavaan suuntaan ja jopa entistä enemmän aikaa vievempään suuntaan, joten kiirettä tulee taatusti olemaan ja oma osuuteni kotiarjen pyörityksestä on varmasti edelleen huomattava. Toivon siis paitsi opiskelujen etenemistä suunnitellusti, myös sitä että aina välillä saisi järkättyä niitä hetkiä omille jutuillekin vastapainoksi kiireelle ja stressillekin ja että myös perheen yhteistä aikaa kaikesta kiireestä huolimatta löytyy. Eli varmastikin aika yleismaailmallisia lapsiperheen toiveita uudelle vuodelle. Katsotaan miten käy, toivottavasti ainakin neuleita tänäkin vuonna valmistuisi ja langankulutus voisi kyllä jatkaa vaatimatonta kasvuaan, ja lisäystä ei kyllä tarvitsisi tulla mieluiten yhtään! Into neulomiseen ja lankojen kulutukseen on kyllä uuden bloginkin avulla taas kasvanut selvästi joten jospa tässä vielä nähtäisiin jotain valmistakin taas joku kaunis päivä!

Jos menneitä vielä muistellaan hetken, niin ainakaan tällaista ikimuistoista juttua tuskin tulee tälle vuodelle mahtumaan! Hehheh! Oli kyllä vuoden tärkeimpiä päiviä ja yksi mahtavimmista tapahtumista koko elämässä...


Toivotan kaikille lukijoille hyvää alkanutta vuotta ja mukavia asioita tapahtuvaksi ja tavoitteita täyttyviksi tälle vuodelle! Neulojille myös paljon rentouttavia neulomishetkiä!

16 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa ja neulerikasta alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Onnellista ja neulerikasta uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Kaisa, hyvää tätä vuotta ja mahtukoon siihen paljon neuleita! :)

   Poista
 3. Hyvää alkanutta vuotta niin neulerintamalla kuin muutoinkin!

  VastaaPoista
 4. Voihan Roxette! Taisin jo aiempaankin blogiisi kirjoittaa, etten voi ikinä enää olla ajattelematta Roxettea ilman sinua.

  Hienoja töitä olet saanut aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan lukeneeni tuon aiemminkin mutta yhä se ilahduttaa, onhan se hauskaa että Roxette tuo minut mieleesi! Tämän varmaan itsekin kommentoin myös aiemmin! :)

   Poista
 5. Upeita töitä olet tehnyt. Ihanaa loppuvuotta Sinulle

  VastaaPoista
 6. Hienoja töitä kaikki ja tärkeintähän on, että oot just niitä tarveneuleita saanut tehtyä! Kyllä se neuleaika siitä kasvaa vielä, usko vaan, lapset kun kasvaa :D Harmillista tuo sairastelu, meillä oli tuossa marraskuussa sama pitkä flunssakierros koko perheessä ja oli kyllä yhtä tuskaa sairastaa kahden lapsen kanssa samaan aikaan itsekin ja vielä hoitaa muutto siinä sivussa. Mutta hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja niinhän se taitaa lopulta olla että ne neuleethan ne on tärkeimpiä joita aivan _todella_ tarvitaan eikä tehdä vain kaapin täytteeksi, ja blogissa esiteltäväksi ;) Ja kyllä tuo varmasti on totta että lasten kasvaessa äitiä ei enää tarvita aivan joka hetki kaikkeen kaveriksi :)

   Huh, varmasti tuossa tilanteessa sairastelu olisi ollut vieläkin kamalampaa! Nyt vasta alan olla terveen oloinen tuon flunssan jäljiltä, kauan se kesti! Hyvää tätä vuotta myös sinulle!

   Poista
 7. Hyvää, tauditonta vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta! Toivottavasti pysytään kaikki terveinä nyt pidemmän aikaa!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!