maanantai 10. joulukuuta 2012

Kävin läpi niin sanottuja jämälankojani ja järjestelin niitä vähän omiin lokeroihinsa. Tähän sain inspiraation kun listasin lankavarastoni tuonne sivupalkista löytyvän linkin taakse ja totesin että melko monen langan grammamäärä tuntuu olevan aika pienestä päästä, että mitä ihmettä niillä kaikilla nöttösillä oikein tekee.

Tässä kohtaa muuten pakko ohimennen mainita, että erittäin harvinainen viikonloppu jolloin miehenikin oli vapaalla, on mahdollistanut suorastaan vauhdikkaan alun uudelle blogille verrattuna vanhan blogin viimeaikaiseen hiljaiseloon. Ja ehdimme myös käydä elokuvissa, se myös on kovin harvinaista nykyään. Uusin Bond-elokuva oli paljon viihdyttävämpi kuin olisin osannut kuvitella, eikä vähiten siksi että siinä oli Ralph Fiennes mukana!


Mutta niihin jämälankoihin siis. Näistä ohuista villasekoitelangoista voisi syntyä vaikkapa ihan hauska lapsen paita tai mekko tai jonkinlaiset eripariset sukat tai vaikka useammatkin koosta riippuen. Oikeastaan jopa houkuttelisi tehdä uusi aloitus tai uusia aloituksia näillä!

Paksummistakin villaisista varmasti tulisi jotain kivaa sekasopparaitaa ainakin lapsen koossa. Isoimmat kerät seitsemää veljestä eivät taida mennä ihan jämälangoista varsinaisesti, mutta ovat kuitenkin jääneet projektista ja ovat vailla päämäärää, siksi päätyneet jämien sekaan.

Puuvillaisiakin löytyy melko suuri kasa jokseenkin saman paksuista lankaa, näistä voisin kuvitella jollekin tyttölapselle syntyvän melko ihana kesämekko vaikkapa. Tai miksei kesäinen pusero vaikka omalle pojalle. Olikos niissä jo aloitetuissa kuinka pakko pysytellä...?

Sitten on nämä kammojämät joille en keksi mitään käyttöä, eivät sovi muiden kanssa yksiin ja kutakin on niin pieni määrä että ei kai näistä mitään voi tehdä? Haluaako joku, laitanko roskiin, kysynkö päiväkodista haluaisivatko askarteluihin? On Teddyä, Tempoa, Mamboa, Bambua, Ainoa ja ehkä jotain muutakin. Yksi vajaa kerä (39g) nättiä Drops Bomull-linia, mikä ei taida riittää oikein mihinkään?

6 kommenttia:

 1. Jos ei muita käyttäjiä löydy, olisi pitämäni neulontakerho iloinen lahjoituslangoista. Langoista tehdyt työt menevät hyväntekeväisyyteen.

  Minuun saat yhteyttä osoitteessa:
  lankakaaos@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, katsotaanpas mihin päädyn lankojen kanssa :)

   Poista
 2. oi oi mitä ihanuuksia. Noista saisi vaikka ihanat isoäidinneliöt aikaan. Jämälankatyöt ovat parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, toivottavasti en intoudu tuollaiseen hyvin potentiaaliseen ikuisuusprojektiin kuitenkaan ;)

   Poista
 3. Hei! Onko sulla nämä kammojämät vielä tallessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on nyt jo päätyneet pojan päiväkotiin askartelutarpeiksi :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!