tiistai 17. joulukuuta 2013


Louhittaren Luolan Väinämöinen
turkoosi 38g
Puikot ohjeen mukaiset, 
muutenkin noudatettu ohjetta kutakuinkin täysin
Tehty ajalla 3.11.(?)-11.12.13

Tein ystävälle kämmekkäät 30-vuotislahjaksi. Hän asuu rapakon toisella puolen, ja ajattelin että siellä ehkä tällaisille voi olla vuodessa enemmänkin käyttöpäiviä kuin täällä meidän suunnalla. Ei sillä etteikö itsellekin käyttöä tällaisille löytyisi, mutta noin niinkuin pohjustuksena miksi juuri kämmekkäisiin päädyin.


Tämä malli viehätti tuolla kiinnitysyksityiskohdallaan ja sen ansiosta nämä myös tuntuivat muihin ehdolla olleisiin malleihin nähden mielenkiinnostavimmilta - saahan näihin hieman vaihtelua käytössä kiinnittämällä renksut nappeihin tai jättämällä kiinnittämättä. Napit näyttävät ihan kivalta yksityiskohdalta ihan noin vain ollessaankin.

Väinämöistä en ollut ennen neulonutkaan, vaikka mulla sitä kyllä toisissa väreissä pari vyyhtiä löytyi ennestäänkin. Tämän turkoosin kuitenkin ostin Käsityökauppa Ilosta ihan tarkoituksella näitä kämmekkäitä varten, ystävä kun on sinisen ystävä, ja nätti väri kyllä on. Lanka oli myös varsin mukava neuloa ja sitähän jäikin niin paljon että saanen lopusta vielä jotain vaikka itsellenikin. Napitkin sopivat aika kivasti langan väritykseen ja muutenkin malliin. Mukavasti napeissa on jotain katselemista muttei kuitenkaan liikaa. Napit löysin kuten yleensäkin Nappi-Kikan valikoimista.


Kuvissa kämmekkäät ovat omissa käsissäni, ystävän kädet ovat hieman omiani pienemmät mutta hyvin kämmekkäät näyttivät hänellekin sopivan. Ovat siis luovutettu saajalleen ja vaikutti aivan tykkäävän.


En malta olla lopuksi vielä vilauttamatta tällaista aivan mahtavaa käsityötä, joka ei kylläkään ole oma tekemäni. Pojan kummitäti ompeli nimittäin pojalle päiväpeiton yhdessä valitsemistamme kankaista, ja onhan se aivan upea. Lisää tästä voitte varmaan lähitulevaisuudessa lukea kummitädin blogista! Me ollaan kyllä supertyytyväisiä ja pojan huonekin näyttää heti siistimmältä kun sänky on välillä pedattukin!

2 kommenttia:

  1. Hienot kämmekkäät ja kiva peitto!

    VastaaPoista
  2. Kauniit kämmekkäät. Tuo on tosi kiva malli niin neuloa kuin käyttääkin! Mahtava väri ja tosi nätit napit!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!